FinestFog – noile sisteme de umidificare pentru industria hârtiei și tipografiei acum în România!

Blog, Uncategorized

 

Controlul umidității este esențial în industria hârtiei pentru a determina ce pierdere de umiditate are hârtia după uscare. După producerea hârtiei, și nu numai, aceasta este expusă unor condiții ambientale ce pot deteriora starea hârtiei. Suprafața acesteia își modifică conținutul de umiditate independent cu cea a mediului înconjurător și se vor întâmpina probleme în timpul proceselor de tăiere, finisare, și ambalare

Despre compania FinestFog

Firma germană, FinestFog GmbH, și-a început activitatea în 1994 cu doar 2 angajați. În 2002 compania a început producerea umidificatoarelor cu presiune ridicată, iar în 2006 au introdus sistemul de osmoză a apei în portofoliu. Datorită dezvoltării continue și accelerate firma și-a mutat sediul în 2010, în Ottobrunn, lângă Munich. Aici, au implementat sisteme de dezvoltare, planificare, producție și coordonare import-export sub un singur acoperiș.

În prezent, FinestFog este leader în Europa pe piața umidificatoarelor de aer și a purificării apei, având peste 20 de angajați și cu reprezentanțe în diferite orașe europene. Departamentul de marketing și cel de coordonări vânzări se află în continuare în Ottobrunn, iar reprezentanțele tehnice directe se pot găsi în Austria, Elveția, Olanda, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Lituania iar acum și în România.

De ce este important pentru tine sistemul de umidificare

Umiditatea scăzută, sub 50%, face ca hârtia să se contracte, să se încrețească și să-și piardă stabilitatea, iar hârtia devine inutilizabilă. Totodată, umiditatea scăzută în zona de tăiere longitudinală a hârtiei duce la scăderea umidității din hârtie, tensionează hârtia (care nu este vizibilă cu ochiul liber) și modifică dimensiunea acesteia. Schimbarea formei va afecta stadiul de finisare a hârtiei, mai ales la partea de tăiere.

Cel mai contraproductiv caz în condițiile de umiditate scăzută este cel în care banda continuă de hârtie se rupe. Incidentul se produce din cauza faptului că umiditatea a provocat o modificare dimensională atât de mare încât hârtia nu mai rezistă. Cazul este mai costisitor, pe lângă pierderea hârtiei este necesară refacerea circuitului benzii în mașină.

Când umiditatea este sub 45% este generată electricitatea statică. În cazuri mai rare, o scânteie statică poate sări până la 50 de cm de la mașinile de tăiere longitudinală.  Supravegherea necorespunzătoare poate duce la incendii.

 

Pergamon în exclusivitate cu FinestFog

Pentru a evita riscurile de deteriorare a hârtiei este necesară menținerea umidității la 55%rH. Menținerea acestui nivel păstrează propria umiditate a hârtiei și flexibilitatea produsului ceea ce face hârtia stabilă pe timpul procesului de producție și finisare. Menținerea umidității este importantă și în spațiile de finisare și ambalare,  nu doar pentru a împiedica uscarea hârtiei ci și a ambalajelor. Când umiditatea ambalajului s-a pierdut, acesta o va extrage pe cea a hârtiei, care se va contracta. Modificările dimensionale ce au loc sunt permanente și ireversibile!

De ce să alegi FinestFog

FinestFog are acum reprezentanță în România, în Cluj-Napoca. Sistemele FinestFog sunt instalate de către tehnicieni profesioniști care oferă suport tehnic și servicii de mentenanță după ce sistemul a fost instalat. Mai mult de atât, umidificatoarele de la Finest Fog sunt diferite față de umidificatoarele obișnuite și se diferențiază prin următoarele caracteristici:

– păstrează propria umiditate a hârtiei și flexibilitatea ei

ajută la menținerea stabilității hârtiei pe timpul procesului de producție și finisare

asigură viteză mare de producție

– calitatea apei este asigurată prin procesul de osmoză

– consum mic al energiei

– adecvat pentru umidificarea spațiilor de volume diferite

– nu necesită ventilatoare, ceea ce elimină riscul de a crea curent

– sistemul este silențios

– raport avantajos preț-calitate 

– deține certificat de igienă DGUV

– reduce încărcarea electrostatică

– oferă un climat plăcut angajaților (fără praf sau nădușeală)

Pergamon in exclusivitate cu FinestFog

FinestFog participă la târgurile internaționale de prezentare, și a participat la DRUPA în 2016. În cadrul evenimentelor sunt prezentate informații despre funcționarea sistemele de umidificare și importanța acestora. Dvs. puteți afla mai multe detalii despre FinestFog de la reprezentanții Pergamon la  +40 730 025 407,  vânzări@pergamon.ro  sau la sediul firmei: str. Câmpenești, nr.3B, Apahida, jud.Cluj.