Laminare selectiva pentru a obtine efectul de “wow”

Laminare selectivă pentru a obține efectul de “wow”

Produse

Luna iulie a fost marcată de două evenimente interactive pentru echipa Pergamon: workshop-urile de la Cluj și Bucuresti în care vedeta a fost laminatorul Vivid Matrix MX530P. Echipamentul Vivid poate realiza laminare selectivă, iar rezultatul este de o eleganță aparte datorită foliei alese: Soft Touch,Clear UV, Silver, Gold, Copper, Red and Blue, Gold Glitter , Silver Glitter.

Celălalt echipament prezent la workshop-uri a fost mașina de biguit automată programabilă cu alimentare manuală produsă de Pergamon – DGCrease 36.

Folii de laminare

Ce fel de produse puteți finisa cu aceste tipuri de folii?

Laminare selectivă pentru a obține efectul de “wow”

Puteti obține efectul “wow” pe cărți de vizită, ambalaje de produse,  coperți de carte, timbre de securitate “hologramă”, invitații de nuntă și alte materiale ce însoțesc produsele high-end.

IMAG2549

De obicei, realizarea efectului folio necesită matrițe personalizate și coloranți, însă cu echipamentul Vivid acest efect se poate realiza cu ajutorul cilindrilor pneumatici de presiune ce pot fi ajustați. Această tehnologie deschide noi oportunități pentru deținătorii de echipamente Vivid Matrix care pot realiza acest finisaj mult mai rapid, economisind timp și bani, fără a mai apela la terți pentru realizarea finisajului.

Deși este similar cu tehnologii mai vechi, procesul de realizare a acestui efect funcționează cu ajutorul tehnologiei de transfer termic, dar la o fracțiune din costurile de realizare a coloranților individuali.

Paleta de culori din care puteți alegere pentru realizarea efectelor Folio si Spot-UV cuprinde folii aurii, argintii, cupru, roșu și albastru, gloss transparent sau mat transparent, folii cu sclipici auriu sau argintiu.

Cum funcționează foliile

Înfolierea, efectul de spot UV sau foliile colorate ce pot fi printate peste și foliile Glitter funcționează cu echipamentul Vivid Matrix și un printer digital.

Cu ajutorul echipamentului Vivid Matrix se pot realiza următoarele finisaje:

  • Finisare pe suport laminat și overprint
  • Finisare pe suport nelaminat
  • Folii printabile – crearea unui efect metalizat
  • Efecte de lăcuire selectivă

Indiferent de modelul ales de folie, rezultatul este unul cu adevărat remarcabil ce da o notă aparte de exclusivitate.

Ultimele retușuri – biguirea și perforarea

Pentru realizarea finisajelor finale, mașina de biguit DGCrease 36 poate realiza până la 25 biguri / coală, iar memoria echipamentului permite salvarea a maxim 99 de programe, ușor accesibile datorită ecranului LCD cu butoane touch. Alimentarea manuală merge ușor și rapid după cum ați putut vedea în clipul de mai sus, iar viteza maximă este de 4000 coli / oră ( A4 cu un big).

IMG_20160714_130452

Mulțumim tuturor celor care ne-au vizitat la cele două workshop-uri și ne-au oferit ocazia să fim creativi cu folii și culori pentru realizarea efectului “wow”.