Pergamon vă propune soluții complete și flexibile de utilare a tipografiilor digitale și offset de dimensiuni medii. Oferta noastră include o gamă largă de echipamente noi de finisare, precum și echipamente second-hand. Suntem specializați în oferirea de soluții de finisaj – alături de produse oferim, deci, și consultanță în alegerea utilajelor, proiectarea și armonizarea capacității de producție.

Compania a luat ființă în 2003, când experiența în tipar acumulată în cadrul Gewalt ne-a determinat să credem că pe piața românească era nevoie de servicii profesioniste și binestructurate de utilare a tipografiilor. Ulterior, am înțeles că activitatea de comerț avea nevoie de completarea naturală a serviciilor post-vânzare, așa că am înființat și Pergamon Service, firmă dedicată întreținerii.

Știm cât de important este să vă puteți respecta angajamentele de producție. De aceea, vă punem la dispoziție o echipă de tehnicieni specializați în service, instalări, calibrări, reglări de echipamente post-press, capabili să vă rezolve problemele chiar și în regim de urgență. De asemenea, vă oferim din stoc sau pe bază de comandă piese de schimb și consumabile specializate pentru diferite mărci de echipamente.

Informații utile

Toate datele tehnice, de productivitate sau randament au caracter orientativ, sunt preluate de la producatori si sunt valabile pentru echipamente noi. Nu ne asumam responsabilitatea pentru eventualele greseli sau omisiuni.

.

Preturile afisate sunt exprimate in Euro, nu contin TVA. Presupun preluarea echipamentelor de catre beneficiar sau reprezentantul acestuia de la depozitul nostru (adresa mentionata la Contact), dupa demonstratii de functionalitate. Ambalarea si incarcarea in camion sunt incluse in pret.

.

Pergamon RD isi rezerva dreptul modificarii preturilor fara avertisment.

 

Conditii generale:

 

VANZATORUL asigura garantie de buna functionare a bunului vandut timp de 12 luni de la livrare pentru echipamentele noi, respectiv 6 luni de la livrare pentru echipamentele second hand, daca in contract nu se specifica altceva. Dacã in 14 zile de la livrare nu se solicita instalarea și nu a fost altfel stipulat in contract incepe sa curga termenul de garantie. Garantii se acorda numai in cazul in care operatiunile de transport, instalare, punere in functiune, instructaj de exploatare sunt efectuate de Pergamon RD sau alta societate agreata de Pergamon RD. Costurile aferente (daca nu sunt afisate pe site la detaliile produselor) fac obiectul intelegerilor particulare. Costurile afisate sunt valabile exclusiv pe teritoriul Romaniei.

 

Garantia este conditionata de stricta respectare de catre CUMPARATOR a instructiunilor date de fabricant si de VANZATOR prin documentatii tehnice si a conditiilor de garantie prezente. Instructiunile fabricantului/vanzatorului sunt intr-o limba de circulatie internationala ( engleza, germana, franceza, spaniola) daca nu se specifica altfel in contractul/intelegerea dintre parti. Garantia se refera numai la piese si manopera aferenta schimbarii pieselor, transportul acestora este in sarcina Cumparatorului. Nu se supun garantiei piese, subansambluri si componente care sunt supuse unui proces normal de uzura sau care se considera a fi consumabile pentru echipamentul in cauza ( cauciucuri/ asternuturi, garnituri, ventuze sau alte piese din cauciuc, clisee flexografice sau zincografice, benzi adezive; curele de transmisie sau de transport, bucse, rulmenti; rezistente electrice, sigurante electrice, becuri si lampi electrice; motoare electrice defectate din cauza variatiilor de tensiune; cutite de ghilotina, cutite liniare si rotative, perforatoare, contracutite; alte piese care se asimileaza pieselor de uzura sau consumabilelor).

 

Perioada de interventie tehnica in garantie este de maxim 15 zile. In cazul in care este necesara inlocuirea de piese sau subansamble in perioada de garantie perioada de interventie tehnica si de inlocuire a pieselor este de max 30 zile. Nicio defectiune tehnica nu poate fi invocata de catre Cumparator pentru neplata sau pentru amanarea platilor catre Vanzator si nici pentru stabilirea de daune pentru perioadele eventuale in care echipamentul este in reparatie in perioada de garantie.

 

Dreptul la garantie se pierde daca:

 

  • din neglijenta sau din culpa CUMPARATORULUI se aduc stricaciuni echipamentului;
  • prin interventia unor persoane straine se aduc deteriorari sau descompletari echipamentului;
  • echipamentul este vandut unui tert;
  • echipamentul este inchiriat;
  • pe echipament se folosesc piese manufacturate altele decat cele furnizate de fabricant sau vanzator
  • CUMPARATORUL utilizeaza echipamentul fara a respecta instructiunile de exploatare, manipulare, transport, dezambalare, depozitare, si conservare, date de fabricant si de VANZATOR prin documentatiile tehnice;
  • temperatura si umiditatea in spatiul de lucru nu sunt cele comun acceptate pentru echipamentul in cauza (pentru operatii de procesare postimprimare temperatura 15-30 grade celsius, umiditate 40-70 %)
  • nu exista echipa de intretinere proprie sau angajata in acest scop formata din minim un electrician de intretinere si minim un mecanic de intretinere;
  • echipamentul nu este verificat si gresat conform instructiunilor tehnice dar nu mai rar de o data pe saptamana;
  • echipamentul nu este curatat zilnic cel putin la terminarea schimbului de lucru;

In oricare dintre cazurile de mai sus vanzatorul poate remedia deficientele aparute la echipament dar numai contra cost si numai in functie de disponibilitatea sa.

Curs de referinta: curs de licitatie, cumparare valuta pe cont al BRD din ziua platii.

Orice litigiu patrimonial decurgand din sau in legatura cu contractele se va solutiona cu prioritate pe cale amiabila, iar in situatia in care nu se va ajunge la o solutie agreata ºi acceptata de ambele parti, inclusiv referitor la validarea, interpretarea, executarea sau desfiintarea contractului, va fi solutionat prin arbitraj organizat de Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert și Industrie Cluj, in conformitate cu Regulamentul si Regulile de procedura arbitrala ale acestei Camere. Hotararea arbitrala este definitiva și obligatorie.